Tuesday, July 31, 2012

Cara-cara Mengukur Saiz PREMIUM BEAUTIFUL yang Betul




Assalamualaikum .. Salam Ramadhan semua ..  Harini aar nak ajar macam mana nak ukur saiz badan kita untuk dapatkan saiz PREMIUM BEAUTIFUL yang tepat. Tips ni sangat berguna pada para-para suami yang nak bagi surprise untuk isteri tercinta! *Untungnye siape yg dapat suami mcm ni.Memahami!*
Atau pada customer aar yang berada jauh dan tiada mase nak jumpe untuk ambil ukuran, so korang boleh la amik ukuran sendri di rumah. Senang shaja. Kalau korang was-was atau ragu-ragu dengan ukuran yang korang amik boleh call aar sendiri untuk mengkonfirmkan balik saiz PREMIUM BEAUTIFUL korang. Jangan segan-segan OK. :)





  
Cara-cara mengukur saiz PB yang bersesuaian dengan badan anda:

*Pastikan anda menggunakan ukuran CM – centimeter*

1. Bawah Dada(Underbust) – bahagian bawah payudara (CM)
2. Puncak Dada(Bust) – bahagian puting payudara (CM)
3. Ukuran Pinggang(Waist) (CM) - luruskan tangan anda dan ambil ukuran pinggang pada siku anda
4. Ukuran Punggung(Hips) (CM) - ukuran jangan terlalu ketat dan jangan terlalu longgar


Pastikan anda membuat ukur lilit secara tepat dan betul bagi menentukan saiz PB yang sesuai dengan badan anda. Harga PB adalah bergantung kepada saiz PB (S, M, XL, XXL & XXXL). Jangan terlalu ketat atau terlalu longar. Bak kate omputeh, Just Nice! OK. hehe.

So once korang dah ukur lilit kat badan korang tu, silalah call atau SMS aar untuk aar buat calculation sikit bagi menentukan saiz S,M,XL,XXL&XXXL. Just a simple math je. :)


Namun bagi anda yang mempunyai bentuk badan yang tidak terdapat dalam saiz PB yang tersedia, pihak Hai-O jugak ada menyediakan perkhidmatan custom-made. Harga adalah bergantung kepada jumlah kain yang diperlukan.





Contoh Kiraan

My size measurement are:

Bust (dada/puncak) - 87cm
Underbust (bawah puncak) - 79cm
Waist (pinggang) - 91cm
Buttock (punggung) - 103cm
1. Tentukan saiz cup.
Formula
= Puncak (1) - Bawah puncak (2)
= 87cm - 74cm
= Jawapan: 13 cm

Rujuk gambar diatas di bahagian Ukur lilit (bawah puncak), 13 cm terletak di bahagian 10-13 
Maka saiz cup  adalah Cup C

2. Tentukan saiz Long Bra.
Formula
= Rujuk ukuran bawah puncak
= Jawapan: 74 cm
Rujuk gambar diatas di bahagian ukur lilit badan perhatikan ukuran 74 cm terletak pada ukuran badan 73-77.
Maka saiz Long bra adalah 75

3.Tentukan saiz Waist Nipper.
Formula
= Rujuk pada bahagian Ukuran Pinggang, 
= Jawapan:  91 cm 
Rujuk gambar diatas di bahagian Ukuran Pinggang, ia terletak pada 86-93.
Maka saiz Waist nipper adalah 90

4. Tentukan saiz Long Girdle anda
Formula
= Rujuk pada bahagian Ukuran Punggung
= Jawapan:  103 cm  
Rujuk gambar diatas di bahagian Ukuran Punggung, ia terletak pada 91-103  
Maka saiz Long Girdle adalah 82 


Ok so now ... Call me for more details :)

** PREMIUM BEAUTIFUL IS TRULY A BEAUTY FROM WITHIN **
ENJOY FREE CONSULTATION AND TRIAL!
email: kamariah.kamaruddin@gmail.com
CALL/SMS: 0143505420

Truly,
Aar

2 comments:

  1. http://www.mediafire.com/download/d0kho0b3f980pfx/Bongley_Dead_-_Demo_n.2_(2013).rar

    Hi, try to give it a listen and send the link to your friends if you like. Thanx.

    ReplyDelete
  2. http://www.mediafire.com/download/z897c7152532ti1/Bongley_Dead_-_Demo_n.3_(2014).rar

    ReplyDelete

Tuesday, July 31, 2012

Cara-cara Mengukur Saiz PREMIUM BEAUTIFUL yang Betul




Assalamualaikum .. Salam Ramadhan semua ..  Harini aar nak ajar macam mana nak ukur saiz badan kita untuk dapatkan saiz PREMIUM BEAUTIFUL yang tepat. Tips ni sangat berguna pada para-para suami yang nak bagi surprise untuk isteri tercinta! *Untungnye siape yg dapat suami mcm ni.Memahami!*
Atau pada customer aar yang berada jauh dan tiada mase nak jumpe untuk ambil ukuran, so korang boleh la amik ukuran sendri di rumah. Senang shaja. Kalau korang was-was atau ragu-ragu dengan ukuran yang korang amik boleh call aar sendiri untuk mengkonfirmkan balik saiz PREMIUM BEAUTIFUL korang. Jangan segan-segan OK. :)





  
Cara-cara mengukur saiz PB yang bersesuaian dengan badan anda:

*Pastikan anda menggunakan ukuran CM – centimeter*

1. Bawah Dada(Underbust) – bahagian bawah payudara (CM)
2. Puncak Dada(Bust) – bahagian puting payudara (CM)
3. Ukuran Pinggang(Waist) (CM) - luruskan tangan anda dan ambil ukuran pinggang pada siku anda
4. Ukuran Punggung(Hips) (CM) - ukuran jangan terlalu ketat dan jangan terlalu longgar


Pastikan anda membuat ukur lilit secara tepat dan betul bagi menentukan saiz PB yang sesuai dengan badan anda. Harga PB adalah bergantung kepada saiz PB (S, M, XL, XXL & XXXL). Jangan terlalu ketat atau terlalu longar. Bak kate omputeh, Just Nice! OK. hehe.

So once korang dah ukur lilit kat badan korang tu, silalah call atau SMS aar untuk aar buat calculation sikit bagi menentukan saiz S,M,XL,XXL&XXXL. Just a simple math je. :)


Namun bagi anda yang mempunyai bentuk badan yang tidak terdapat dalam saiz PB yang tersedia, pihak Hai-O jugak ada menyediakan perkhidmatan custom-made. Harga adalah bergantung kepada jumlah kain yang diperlukan.





Contoh Kiraan

My size measurement are:

Bust (dada/puncak) - 87cm
Underbust (bawah puncak) - 79cm
Waist (pinggang) - 91cm
Buttock (punggung) - 103cm
1. Tentukan saiz cup.
Formula
= Puncak (1) - Bawah puncak (2)
= 87cm - 74cm
= Jawapan: 13 cm

Rujuk gambar diatas di bahagian Ukur lilit (bawah puncak), 13 cm terletak di bahagian 10-13 
Maka saiz cup  adalah Cup C

2. Tentukan saiz Long Bra.
Formula
= Rujuk ukuran bawah puncak
= Jawapan: 74 cm
Rujuk gambar diatas di bahagian ukur lilit badan perhatikan ukuran 74 cm terletak pada ukuran badan 73-77.
Maka saiz Long bra adalah 75

3.Tentukan saiz Waist Nipper.
Formula
= Rujuk pada bahagian Ukuran Pinggang, 
= Jawapan:  91 cm 
Rujuk gambar diatas di bahagian Ukuran Pinggang, ia terletak pada 86-93.
Maka saiz Waist nipper adalah 90

4. Tentukan saiz Long Girdle anda
Formula
= Rujuk pada bahagian Ukuran Punggung
= Jawapan:  103 cm  
Rujuk gambar diatas di bahagian Ukuran Punggung, ia terletak pada 91-103  
Maka saiz Long Girdle adalah 82 


Ok so now ... Call me for more details :)

** PREMIUM BEAUTIFUL IS TRULY A BEAUTY FROM WITHIN **
ENJOY FREE CONSULTATION AND TRIAL!
email: kamariah.kamaruddin@gmail.com
CALL/SMS: 0143505420

Truly,
Aar

2 comments:

  1. http://www.mediafire.com/download/d0kho0b3f980pfx/Bongley_Dead_-_Demo_n.2_(2013).rar

    Hi, try to give it a listen and send the link to your friends if you like. Thanx.

    ReplyDelete
  2. http://www.mediafire.com/download/z897c7152532ti1/Bongley_Dead_-_Demo_n.3_(2014).rar

    ReplyDelete